Ristet rugbrød med avocado

Avocado er rig på sunde fedtsyrer og har et højt indhold af kostfibre. Avocadoen har mange anvendelsesmuligheder. Den er selvskreven i guacamole, smager fantastisk i en salat og er superlækker i dressinger. Her får du lidt inspiration til hvordan du kan spise avocado på ristet rugbrød med forskellige toppings. Avocado på rugbrød kan spises til morgenmad, frokost eller til aftensmad, når det skal være nemt og hurtigt.

Opbevar dine avocadoer i grønsagsskuffen i køleskabet, så holder de længere.

Velbekomme 🙂

Avocado på rugbrød med pocheret æg (1 person)

Tilberedning ca. 5 min

1 skive rugbrød

Philadelphia smøreost

½ avocado i tynde skiver

1 pocheret æg 

Salt og peber 

 

Sådan gør du:

Rist rugbrødet og smør lidt Philadelphia på. Arranger de tynde avocadoskiver oven på osten. Tag et mikrobølgeovnssikkert glas og kom 2 cm vand i det. Slå ægget ud på kanten af glasset og lad det glide ned i vandet. Sæt glasset i mikroovnen og kog ægget i ca. 30 sekunder x 2 i mikroovnen. Løft forsigtigt ægget op af glasset med to gafler og arranger det ovenpå avocadoen. Krydr med salt og peber.

 

Avocado på rugbrød med tomat og mozzarella (1 person)

Tilberedning ca. 5 min

1 skive rugbrød

½ avocado i tynde skiver

3 cherrytomater 

3 små kugler mozzarella

3 basilikumblade 

Balsamico glaze

Salt og peber 

 

Sådan gør du:

Arranger de tynde avocadoskiver på rugbrødet. Skær tomaterne i kvarte. Skær mozzarellaen i mindre stykker. Arranger mozzarella og tomater ovenpå avocadoen og drys med hakkede basilikumblade. Dryp med balsamico glaze og krydr med salt og peber.

 

Avocado med røget laks og syltet peberfrugt (1 person)

Tilberedning ca. 5 min (10 min,  hvis du selv sylter peberfrugterne)

1 skive rugbrød

½ avocado i tynde skiver

1 skive røget laks 

4 spsk syltet peberfrugt i strimler 

Salt og peber 

 

Sådan gør du:

Arranger de tynde avocadoskiver på rugbrødet. Læg laksen ovenpå. Skær den syltede peberfrugt i tynde strimler og arranger dem ovenpå laksen. Krydr med salt og peber.

Peberfrugt syltes ved at koge ca. 1 dl eddike med 3 dl vand. 3 spsk sukker og 1 spsk salt. Peberfrugterne skæres i tynde strimler og kommes i den kogende lage. Lad det koge i 5 minutter, hvorefter gryden tages af varmen og peberfrugt og lage hældes på et glas. Peberfrugten skal opbevares i køleskab.

 

Del på Facebook
Del på LinkedIn
Scroll to Top

Jeg benytter cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse