Asiatisk salat med kylling

Denne lækre salat tager afsæt i det asiatiske køkken. Den egner sig godt til en lun sommeraften på terrassen, en hurtig omgang aftensmad, som frokost på skov- eller strandturen eller som frokost på jobbet eller i skolen. Salaten er relativt hurtigt lavet. Den har en fantastisk smag og et højt indhold af sunde kostfibre, som er gode for mætheden og ikke mindst fordøjelsen. Lav en stor portion, så der også er til din frokost i morgen. I en portion af denne salat er der ca. 350 kalorier.

Velbekomme 🙂

Tilberedningstid: Ca. 45 min

Du skal bruge:

1 broccoli

1 pose salatmix

4 forårsløg

½ spidskål

½ rød spidskål

3 gulerødder

1 håndfuld bredbladet persille

1000 g kyllingeinderfilet

Dressing

3 tsk revet ingefær

3 fed knust hvidløg

3 spsk soya

3 spsk riseddike

2 spsk sesamolie

2 spsk neutral olie fx rapsolie

Topping

1 håndfuld mandler

5 spsk sesamfrø

Bring vand i kog i en gryde. Kom kyllingeinderfileterne i vandet og lad dem småkoge i 6-7 minutter. Tag kyllingefileterne op og lad dem køle af. Del broccolien i små buketter og blancher den i kogende vand i 1 minut. Si vandet fra og lad buketterne køle af. Hak mandlerne og rist dem på en varm pande til de tager farve. Læg dem til side. Kom sesamfrøene på den varme pande og rist dem til de bliver mørke. Tag dem af panden og lad dem køle af.

Snit de to slags spidskål samt forårsløgene fint og kom det sammen med salaten i en stor skål. Skræl og riv derefter gulerødderne på den grove side af rivejernet og kom dem i skålen. Hak den bredbladet persille og kom 2/3 af den i skålen. Kom den kolde broccoli i skålen sammen med de andre ingredienser. Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler, så det bliver trevlet. Kom kødet i skålen og vend det rundt med de øvrige ingredienser.

Kom alle ingredienser til dressingen i en minimixer eller et glas med låg og ryst eller mix dressingen. Hæld ca. halvdelen af dressingen ud over salaten og vend alle ingredienser rundt, til det hele er blandet godt.

Anret salaten på et fad og drys mandler, sesamfrø og bredbladet persille udover. Server resten af dressingen ”on the side”.

Scroll to Top

Jeg benytter cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse